Project Description

  • Renovations Fisher Heights
  • Renovations Fisher Heights
  • Renovations Fisher Heights
  • Renovations Fisher Heights
  • Renovations Fisher Heights
  • Renovations Fisher Heights

Uncrowded Draws the Crowd

Fisher Heights

2017 GOHBA Housing Design Award Winner

Problem: Frequently, the most “lived-in” area of a house also has the most congested layout. For these homeowners, this meant their kitchen and its adjacent dining, mud, and powder room.

Rather than gathering together to share the little joys in life, family members dispersed to other parts of the home in search of more space. The clients came to Revelstoke, firmly determined to reclaim this region as the heart of their home.

Solution: Our team transformed the cramped area into a welcoming and functional place. We partial removed existing walls (entry hallway, basement stairwell, part of the powder room, dining/kitchen wall).

Large, energy-efficient windows let mood-boosting natural light illuminate through. Radiant, harmonizing finishes further beautified the space. Small, purposeful touches like the wine fridge underneath the island maximized storage.

Result: The new flow created a pleasing sense of openness. The zone felt like one big room, yet still had key partitions to maintain a comfortable feeling of separation.

Now, the parents prepare dinner while the kids do their homework at the kitchen’s central island. Of course, with the occasional pause to sample the spaghetti sauce and tell each other all about their day.

.

Before Pictures

Renovations Fisher Heights

Kitchen

Renovations Fisher Heights

Kitchen

Renovations Fisher Heights

Kitchen