Project Description

  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills
  • Renovations Parkwood Hills

Raising the Roof

Parkwood Hills

2013 GOHBA Housing Design Award Winner

Problem: Facing a common dilemma, the owners wanted to modernize their 1960s bungalow without designating it the odd, “new” house on the street. Seeking more space, the renovations couldn’t jeopardize its synergy with the other Rockfield Avenue homes.

Detailed “wish list” in hand, Revelstoke’s design team got to work!

Solution: We created the impression of a larger space by installing a new truss system and modifying the walls to achieve 9-foot ceilings. Other than slightly extending the garage forward, no additions were constructed.

Updating the height, we moved the soffit. The stones above the front elevation’s finished height were transplanted to the garage, resulting in a uniform texture and façade.

Inside, the gorgeous kitchen and its generous island star in the leading role of the family’s active lifestyle. The bedrooms rest together on the opposite side of the house for maximum privacy when entertaining.

Result: Instantly contemporizing the home, the new roof gave the open concept living the owners desired. It added air and volume to the area without horizontally lengthening the structure.

Most paramount, by reincorporating the existing fieldstone into the façade, we maintained the vintage filter of its opulent Parkwood Hills neighbourhood.

Before Pictures

Renovations Parkwood Hills

Living Room

Renovations Parkwood Hills

Living Room

Renovations Parkwood Hills

Dining Room

Renovations Parkwood Hills

Dining Room

Renovations Parkwood Hills

Kitchen

Renovations Parkwood Hills

Exterior