Project Description

  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village
  • Renovations Wellington Village

Island Park

Wellington Village

2017 GOHBA Housing Design Award Winner

This renovation transformed the once average kitchen into a modern oasis for the young expanding family. With the clean lines and flat surfaces of high gloss doors it is a breeze to maintain and keep clean. The waterfall countertop edge of the offers an organic visual impact and a wave of pattern to the compliment and counter the modern angular look of the kitchen. The eating bar at the island allows for a wonderful space for children to hop up and complete homework or grab a quick meal before soccer practice.

Ample storage space designed into the island and pantry wall provides all the space required for both kitchen necessities and children’s lunchboxes, backpacks, crafts & toys. The fridge/freezer location was designed for easy access and its proximity to the work zone. With the full fridge & freezer columns a trip to the basement deep freeze is no longer necessary. The chef can prepare a meal in this well situated work zone while still helping the kids figure out their tougher homework questions while they tucked up out of the work space at the eating bar. The flow of the kitchen allows for natural progressions from other areas of the house making it a true heart of the home where all will pause and feel at home.