Project Description

  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park
  • Renovations Brantwood Park

Inner-city Serenity

Brantwood Park

Problem: Backdropped by the Rideau River, the Rideau Canal and bicycle and walking paths, Brantwood Park residents enjoy endless natural beauty.

This street’s post-war homes were constructed on slightly narrower lots than typical for the neighbourhood. Situated on a cul-de-sac, the Letchworth Avenue lot’s restriction impacted the original design of this custom infill home.

Solution: Externally, we created colossal curb appeal by combining cultured stone, stucco, and wood elements. The backyard’s standing by, ready to send out the Siren’s call of next Saturday’s BBQ.

Or take the festivities inside. Warm, espresso-coloured maple wood cabinets enhance the beauty of the kitchen’s generous eating peninsula.

Upstairs, the master bedroom resembles an oasis in disguise. Translucent glass doors to the ensuite and walk-in closet diffuse light while providing the required privacy.

Result: Simple, clean lines now define this contemporary reconstruction. The home hums with joy amidst its tranquil surroundings in the established Ottawa neighbourhood.